14 Δεκεμβρίου 2014

Η Γουρουνοχαρά στη Λάγκα μέσα από φωτογραφίες και βίντεο (2014)







Αναβίωσε χθες Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014, το έθιμο της «γουρουνοχαράς» στο χωριό μας, που για μία ακόμη χρονιά διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Λαγκιωτών «Άγιος Νικόλαος».






λάγκα






Σε μια ανοιξιάτικη μέρα μέσα στο καταχείμωνο, πλήθος κόσμου τίμησε και φέτος με την παρουσία του την εκδήλωσή μας.





Επειδή όμως μια φωτογραφία....χίλιες λέξεις, δείτε όσα έγιναν μέσα από μερικές....







λάγκα
Από νωρίς τα μέλη του Δ.Σ. έφθασαν στο χωριό για τις προετοιμασίες




όντρια, λάγκα
Ηλιόλουστα μας υποδέχτηκαν τα Όντρια




Οι πρώτες τσιγαρίδες μπήκαν στα καζάνια...


λάγκα, γουρουνοχαρά



«Πειράγματα» και οι  πρώτες για φέτος αναμνηστικές φωτογραφίες








λάγκα, γουρουνοχαρά
Ανακάτεμα με ... ένα χέρι;;;




Ανακάτεμα με ,,, πιο πολλά χέρια




λάγκα
Οι άλλοι μπορεί να ποζάρουν ο Φώτης όμως επί τω έργω....


λάγκα






























λάγκα






λάγκα






λάγκα






γουρουνοχαρά












λάγκα


















λάγκα, γουρουνοχαρά



Είχαμε όμως και λουκάνικα που ψήσαμε, Και παϊδάκια...






λάγκα






λάγκα



Και ενώ αυτά συνέβαιναν έξω, μέσα οι γυναίκες, αποφάσισαν, διεκδίκησαν και τελικά ήταν αυτές και μόνο αυτές, που ''άνοιξαν'' το γλέντι....








λάγκα
Οι γυναίκες «άνοιξαν» το γλέντι



Κι αν δε σας αρκούν οι φωτογραφίες, δείτε και το σχετικό βίντεο







Ακολούθησαν βέβαια και οι άντρες και τα παιδιά...






λάγκα






λάγκα






λάγκα













Και κάποια στιγμή, ο ''δραγάτης'' ζήτησε ένα βαλς από την ορχήστρα. Περίμενε λίγο μέχρι κάποια γυναίκα να ανταποκριθεί στο κάλεσμα για τον χορό αυτό. Η Δήμητρα ήταν αυτή που ανταποκρίθηκε, που είχε την τιμή να χορέψει μαζί του....







Κάπως έτσι περάσαμε στη χθεσινή μας εκδήλωση. 

Ευχαριστούμε όσους παρευρέθηκαν.



Να είμαστε καλά να βρεθούμε και του χρόνου...

Ετικέτες , , , , , ,

8 σχόλια:

Τη 26 Δεκεμβρίου, 2014 , Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

rizopoule kapote fonazes pou den elegan gia tin gourounoxara. tora kaneis gargara ta kalanta pou eixe pali tin triti kerasmata kai den to dimosieuses tora eisai kai esu stin parea kai kaneis gargares e?toumpeki kai su egines enas apo autous prepei tora esu na logodotisis

 
Τη 26 Δεκεμβρίου, 2014 , Ο χρήστης Anonymous Θανάσης Ριζόπουλος είπε...

Αγαπητέ ανώνυμε δεν είμαι εγώ αυτός που θα πρέπει να λογοδοτήσει και να απολογηθεί. Θα ξεκαθαρίσω όμως τη θέση μου. Κατ αρχήν... γαργάρα τελευταία φορά έκανα με Betadine πριν 6-7 χρόνια κατόπιν υποδείξεως ιατρού για τον λαιμό μου. Σε ότι αφορά τα κάλαντα και τα κεράσματα όπως λες, σε διαβεβαιώ πως ούτε και εγώ είχα ιδέα. Όπως ίσως γνωρίζεις δεν είμαι μέλος του Δ.Σ. Ως εκ τούτου δε θα μπορούσα να ξέρω την απόφαση για μια τέτοια εκδήλωση. Η σχέση που έχω με το σημερινό Δ.Σ. περιορίζεται στο να είμαι ο διαχειριστής του συγκεκριμένου site και της παρουσίας του στα social media. Αυτό γίνεται από τη διάθεσή μου να βοηθήσω όπως μπορώ το χωριό και ευχαριστώ τον Σύνδεσμο που μου το επιτρέπει. Όπως λοιπόν καταλαβαίνεις, ακόμη κι αν το γνώριζα δεν θα μπορούσα να το δημοσιεύσω χωρίς την άδεια ή εντολή του. Δεν έκανα «γαργάρα» το γεγονός όπως το εννοείς, αφού μαθαίνοντάς το εκ των υστέρων, σαφώς και διαμαρτυρήθηκα στον Πρόεδρο του Συνδέσμου. Δεν ανήκω δε, σε καμία παρέα, εκτός αυτής, της Λάγκας και όλων των Λαγκιωτών. Τις υπόλοιπες τις αγνοώ. Σε προτρέπω δε, επώνυμα και συ, να διαμαρτυρηθείς στον πρόεδρο ή σε όποιο άλλο μέλος του συμβουλίου, όπως έκανα κι εγώ.

 
Τη 27 Δεκεμβρίου, 2014 , Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

Για να μαθετε καποια πραγματα. Κάποιο άτομο ειχε πει οτι θα ασχοληθει με τον συνδεσμο μονο και μονο για να καταφερει να βγει το βιβλιο του καλυβα. δεν τα καταφερε στην πρωτη του θητεια αν και δεν εκαναν εκλογες οταν επρεπε αλλα 6 μηνες μετα. τωρα λεει οτι δηθεν κουραστηκε και δεν θα ξαναειναι στο συμβουλιο. Καλιτερα. αλλα να εχει το θαρος να τα λεει ανοιχτα. δυσκολο ομως αφου μονο υπογεια ξερει να μιλαει και να κινιτε

 
Τη 27 Δεκεμβρίου, 2014 , Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Αθανάσιε. Εμμέσως πλην σαφώς, παραδέχεσαι δύο πράματα με την απάντησή σου:
1oν: Ότι κάποιος ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ πρέπει και να λογοδοτήσει και να απολογηθεί!
2ον: Ότι στο χωριό μας υπάρχουν τελικά ''παρέες'' (λες: Δεν ανήκω δε, σε καμία παρέα, εκτός αυτής, της Λάγκας και όλων των Λαγκιωτών. Τις υπόλοιπες τις αγνοώ. ), όπως το είχες πει ξεκάθαρα πριν 3 χρόνια.

Τέλος να σου επισημάνω, πως επειδή ΕΙΣΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ που μιλά επώνυμα για όλα, όσα συμβαίνουν, για όλα όσα ΟΛΟΙ μεταξύ μας λέμε, όλα όσα ΟΛΟΙ λέμε αλλά ανώνυμα και σαν γνήσιες κουτσομπόλες, επειδή λοιπόν είσαι Ο ΜΟΝΟΣ που τα λέει επώνυμα, σε κάποιους γίνεσαι συμπαθής (αν και όταν μιλούν για σένα εκφράζονται αρνητικά για να κάνουν την χάρη σε κάποιους, ή επειδή δεν έχουν το τσαγανό, την προσωπικότητα), σε κάποιους αντιπαθητικός, ακριβώς όμως επειδή εκείνοι δε τολμούν να πουν με το όνομά τους αυτά που λες εσύ.
Θεωρώ μεγάλο σου λάθος ότι βοήθησες το συμβούλιο. Να σου θυμίσω πως όταν εσύ ήσουν πρόεδρος κατηγορήθηκες (χα χα) επειδή είχες αγοράσει τηλεόραση για το καφενείο; Ότι κατηγορήθηκες επειδή ΕΣΥ σταμάτησες τα αλόγιστα έξοδα του Συνδέσμου;;;; (ΔΕΗ, μισθό σε καφετζή κλπ;)
Και που τους δίνεις αξία (κάποιους από το ΔΣ) πολύ τους είναι...
Δυστυχώς στο χωριό μας δεν αναγνωρίζονται αυτοί που προσφέρουν, αλλά αυτοί που γλύφουν, ακριβώς εκεί που φτύνουν. Και όπως είπε κάποτε ο Πασχάλης ''ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΑΞΙΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ, ΑΞΙΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ''

 
Τη 27 Δεκεμβρίου, 2014 , Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

Κοινό μυστικό φίλε μου αυτό. Μα δεν είναι μόνο ένας αυτός. Δύο τουλάχιστον.

 
Τη 27 Δεκεμβρίου, 2014 , Ο χρήστης Anonymous Θανάσης Ριζόπουλος είπε...

Πολύ «κακό» για το τίποτε....
Ας ξεκαθαρίσουμε κάτι...
Διαμαρτυρόμαστε.
Ποιοί;
Εμείς (βάζω και τον εαυτό μου μέσα), που:
όταν ο Σύνδεσμος με τα πενιχρά του οικονομικά προσπαθεί να κάνει πράξη τον λόγο ιδρύσεώς του... να «συνδέσει» όλους τους Λαγκιώτες.... Όταν πραγματοποιεί εκδηλώσεις που απαιτούν τη συνεισφορά ΜΑΣ (σε χρήμα) σφυρίζουμε αδιάφορα, ανακαλύπτουμε ότι «ξεβράστηκαν» καβούρια στις τσέπες μας, θυμόμαστε όλες τις οικονομικές υποχρεώσεις μας και το πόσο δύσκολη εποχή ζούμε, άρα δεν συμμετέχουμε οικονομικά. Αν όμως πρόκειται για «προσφορά» του Συνδέσμου, θέλουμε, απαιτούμε να μας ειδοποιούν και βέβαια να πάμε.(Και δεν είναι κακό) Όπως και στη Γουρουνοχαρά. Και ρωτώ.... Πόσοι από αυτούς που φέτος πήγαν, διέθεσαν τα 5€ για να πάρουν την κούπα -αντί ημερολογίου- που διέθετε ο Σύνδεσμος; Πόσοι την περασμένη χρονιά αγόρασαν το ημερολόγιο;;;;; Δε το γνωρίζω και ίσως ήταν αρκετοί. Μπορεί πάλι όχι. Αλλά να μη διαμαρτυρόμαστε μόνο όταν πρόκειται για «κεράσματα» του Συνδέσμου.
Δεν ήμουν εγώ αυτός που «έκοψε» τα «αλόγιστα» έξοδα του Συνδέσμου. Απλά έτυχε εκείνη την εποχή να είμαι πρόεδρος. Άλλοι, πολύ πιο έμπειροι από εμένα ήταν εκείνοι που πρότειναν και το αποφασίσαμε όλοι μαζί. Και βέβαια προς τιμή του το είχε δεχτεί και ο τότε καφετζής.

Δε μετανιώνω και ούτε θεωρώ λάθος μου το ότι προσπαθώ με όποιον τρόπο μπορώ να βοηθήσω το χωριό μου. Με απολύτως κανένα μέλος του Δ.Σ. δεν είμαι «κολλητός», ούτε όμως και «αντίπαλος». Άξια όλα τα μέλη, μηδενός εξαιρουμένου. -αν υπάρχουν αποδείξεις, έστω και ενδείξεις για το αντίθετο, καλά είναι όσοι τις διαθέτουν να τις δημοσιοποιήσουν, επώνυμα ασφαλώς-. Εκλογές γίνονται για αυτόν ακριβώς τον λόγο, να εκλέξουμε αυτούς που θεωρούμε άξιους. Πόσοι από εμάς παρευρεθήκαμε στις προηγούμενες εκλογές; Ε δε γίνεται να μην ήμαστε εκεί και να απαιτούμε να μην εκλέγονται κάποιοι και να εκλέγονται αυτοί που θέλουμε. Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα. Ελάτε στις επόμενες εκλογές και ψηφίστε αυτούς που δεν «έχουν λόγους» να εκλεγούν (εκδόσεις βιβλίων ή και γω δε ξέρω τι). Σαφώς και δε συμφωνώ με ανάμειξη όποιου κι αν είναι απλά για έναν σκοπό, όπως η έκδοση του βιβλίου που διάβασα σε σχόλιο παραπάνω. Αλλά όσοι το ήξεραν (αν ισχύει βέβαια κάτι τέτοιο) γιατί δεν πήγαν να ΜΗ τον ψηφίσουν κι αν πήγαν γιατί δεν μίλησαν τότε,. πριν τις εκλογές; Ας μη δίνουμε την εντύπωση ότι είμαστε διχασμένοι. ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ. Όλοι θέλουμε το καλό του χωριού μας... Ας χαμογελάσουμε λοιπόν, ας αφήσουμε στη μπάντα μικροεγωισμούς, ας δεχόμαστε τα όποια αποτελέσματα ψηφοφοριών κάθε είδους και να ενώσουμε τις ιδέες μας, τις ελπίδες και τα όνειρά μας για τούτο τον τόπο, ας συστρατευθούμε για να μη γίνει η Λάγκα των επιστημόνων, το χωριό παράδειγμα προς αποφυγή. Οι καιροί το λένε ξεκάθαρα: Aυτό θα γίνει ΤΩΡΑ ή ΠΟΤΕ!!!!

 
Τη 22 Ιανουαρίου, 2015 , Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

θαναση ειμαι ο λαμπροs απο αθηνα.Λαγκιωτηs,
και ενδιαφερομαι να μου πειs αν εχειs αλλεs
φωτογραφιεs σαν και αυτη τηs προπολεμικηs
λαγκαs με λαγκιωτεs σε γλεντι κλπ.

 
Τη 04 Φεβρουαρίου, 2015 , Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

symdesmos, opos to les. tora giati i proedrina epimenei na ton apokalei sullogo kai mono syllogo kai malista politistiko polles fores o theos kai i psyxi tis. alla afoy den sevetai kai tin vgazoyn kapoioi gia gnostoys logoys kala na pathoyme,

 

Δημοσίευση σχολίου

Το lagka.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες του έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές μας, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Το lagka.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκη με την άποψή μας.

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα