01 Αυγούστου 2019

Διασκέδαση κάτω από τον ήλιο…με ασφάλεια





Η όμορφη καλοκαιρινή ζέστη και η ηλιοφάνεια μπορούν να δώσουν σε όλους μας μια ώθηση μετά τον μακρύ χειμώνα αλλά πολλά κατοικίδια χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα για να απολαύσουν τον ζεστό καιρό με ασφάλεια.


Ηλιακό Έγκαυμα


Οποιαδήποτε περιοχή του δέρματος καλύπτεται από αραιό τρίχωμα βρίσκεται σε κίνδυνο για ηλιακό έγκαυμα. Μην υποθέσετε ότι το κατοικίδιό σας θα είναι λογικό - πολλά δεν ψάχνουν καν σκιά όταν έχει πολλή ζέστη. Μπορεί να πάθουν ηλιακό έγκαυμα στη μύτη και εάν υπάρχει δερματική βλάβη ο κίνδυνος αυξάνει.


Οι σκύλοι με λευκό τρίχωμα, οι κοντότριχες φυλές και οι σκύλοι που κουρεύτηκαν πρόσφατα είναι επίσης επιρρεπείς σε ηλιακά εγκαύματα. Είναι καλύτερο να τους κρατάτε σε εσωτερικό χώρο τις ώρες που ο ήλιος καίει περισσότερο. Βάλτε μια αντηλιακή κρέμα με υψηλό δείκτη προστασίας, μία που θα ήταν κατάλληλη και για ένα παιδί, στα αυτιά του σκύλου σας, για να προστατευθούν από μια σοβαρή ηλιακή βλάβη.


Όλοι οι σκύλοι μπορεί να πάθουν θερμοπληξία σε πολύ ζεστό καιρό αλλά οι πολύ μικροί, οι ηλικιωμένοι και οι βραχυκεφαλικές φυλές είναι οι πιο ευαίσθητες. Η πάθηση έχει ως αποτέλεσμα υπερβολικό λαχάνιασμα ή ακόμα και κατάρρευση, και απαιτεί επείγουσα κτηνιατρική φροντίδα. Για να βοηθήσετε στην καταπολέμησή του, διασφαλίστε ότι υπάρχει επαρκής σκιά στον κήπο και προσπαθήστε να μην ασκείτε υπερβολικά το κατοικίδιό σας όταν κάνει πολύ ζέστη.


Φροντίστε να έχουν άφθονο πόσιμο νερό


Είναι αυτονόητο ότι πρέπει πάντα να προσφέρετε στον σκύλο σας άφθονο πόσιμο νερό αυτή την εποχή του χρόνου. Οι κονσέρβες χαλάνε γρήγορα εάν αφεθούν έξω στο ζεστό καιρό και μπορεί να προσελκύσουν μύγες, οπότε ίσως είναι καλύτερο να προτιμήσετε μια ξηρά ζωική τροφή.


Προσέξτε το βάρος του κατοικίδιού σας. Κάποιοι σκύλοι ασκούνται περισσότερο έξω και έτσι μπορεί να χρειάζονται περισσότερο φαγητό, αλλά εάν ο καιρός είναι πολύ ζεστός, η αδράνεια θα μειώσει την ποσότητα φαγητού που χρειάζονται.


Απολαμβάνοντας το καλοκαίρι


Τις μεγάλες καλοκαιρινές μέρες, ο σκύλος σας θα θέλει να παίξει έξω! Ευτυχώς, υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να απολαύσουν την εποχή.


  • Κολύμβηση: Πολλοί σκύλοι λατρεύουν το νερό, και μια παιδική πισίνα αποτελεί εξαιρετικό τρόπο για την καταπολέμηση της ζέστης. Οι λίμνες και η θάλασσα είναι εξαιρετικά μέρη για το σκύλο σας να παίξει, να πιάνει και να φέρνει πράγματα που του πετάτε και να κολυμπήσει. Απλά βεβαιωθείτε ότι ο σκύλος σας μπορεί να βγει εύκολα από το νερό και ότι δεν υπάρχουν απότομες όχθες. Κάποιοι σκύλοι φοβούνται το νερό ή θέλουν μόνο να πλατσουρίσουν. Μην τον πιέζετε να μπει στο νερό εάν διστάζει. Αλλά αν τρέξει αμέσως στο νερό και αρχίσει να τελειοποιεί το κολύμπι του, αφήστε τον να απολαύσει την εμπειρία. Απλά προσέξτε μήπως κουνάει υπερβολικά το κεφάλι του ή ξύνει το αυτί του μετά τη βουτιά. Αυτό μπορεί να αποτελεί σημείο μιας λοίμωξης του αυτιού. Εάν κολυμπάει σε χλωριωμένη πισίνα, ξεπλύντε καλά το τρίχωμα από το χλώριο και στεγνώστε τελείως.

  • Πεζοπορία: Εάν στο σκύλο σας αρέσει η πεζοπορία, μην διστάζετε. Έχετε ωστόσο υπόψη ότι οι μεγάλες βόλτες σε τραχύ έδαφος μπορεί να είναι επίπονες για τα πόδια του σκύλου σας. Δοκιμάστε σύντομες πεζοπορίες στην αρχή και σταδιακά αυξήστε τις διαδρομές σας. Να θυμάστε να σταματάτε για ξεκούραση και να δίνετε συχνά νερό. Υπάρχουν διαθέσιμα αρκετά μικρά δοχεία νερού για σκύλους, που διπλώνουν και γίνονται επίπεδα, τα οποία μπορείτε να προμηθευτείτε για να ποτίζετε το σκύλο σας.



Είτε ο σκύλος σας περνά πολύ χρόνο έξω είτε έχει την ευκαιρία να εξερευνήσει τον έξω κόσμο μια στο τόσο, ακολουθήστε τις συμβουλές που σας δίνουμε εδώ ώστε να είναι ασφαλής.


  • Να παρέχετε άφθονο καθαρό νερό και διασφαλίστε ότι υπάρχει ένα σκιερό μέρος για να ξεκουραστεί και να δροσιστεί.

  • Να ελέγχετε τακτικά τα πόδια του, καθώς πίσσα και ακαθαρσίες παγιδεύονται ανάμεσα στα πέλματα.

  • Γκαζόν μην ψεκάζετε με παρασιτοκτόνα το γκαζόν, εάν ο σκύλος σας παίζει σε αυτό.

  • Βεβαιωθείτε ότι σκύλος σας έχει κολάρο και ταυτότηταμε το   όνομα και τη διεύθυνσή σας,  σε περίπτωση που χαθεί. Στο ΗΒ απαιτείται από το νόμο.



Ετικέτες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το lagka.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες του έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές μας, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Το lagka.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκη με την άποψή μας.

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα