23 Φεβρουαρίου 2021

Ο Πάνος Κεπαπτσόγλου στην ΕΤ3 για τις ιαματικές πηγές - Βίντεο

 Στην Ερτ 3 και την εκπομπή Περίμετρος

μιλήσαμε για το ζήτημα που έχει προκύψει με τη διαχείριση των ιαματικών πηγών της χώρας και κατ’ επέκταση αυτών της Αμμουδάρας.

Πρόθεση της κυβέρνησης, όπως αυτή διατυπώνεται μέσα από σχέδιο νόμου του υπουργείου Τουρισμού, είναι η σύσταση μιας ανώνυμης εταιρείας ειδικού σκοπού που θα έχει την αποκλειστική διαχείριση των ιαματικών πηγών όλης της χώρας.

Θεωρούμε αυταρχική την πρόθεση του Υπουργείου να πάρει εν μια νυκτί τη διαχείριση της περιουσίας των Δήμων, ειδικά των μικρών, οι οποίοι με πάρα πολύ κόπο, χρόνο και χρήμα καταφέραν να αναγνωρίσουν τις πηγές και να πάρουν τα ειδικά σήματα, ώστε να μπορούν να τις λειτουργούν.
Ζητάμε λοιπόν την απόσυρση των άρθρων 7 έως 14 που αφορά στη διαχείριση των ιαματικών πηγών στην Ελλάδα και ό,τι βρίσκεται σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου από αυτές, και καλούμε το Υπουργείο σε συνεργασία, ώστε να βρεθούν τα αδύναμα και τρωτά σημεία του σχεδίου νόμου και να μπει η συζήτηση σε νέο πλαίσιο.



Ετικέτες , ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το lagka.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες του έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές μας, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Το lagka.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκη με την άποψή μας.

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα