ΤΙΤΛΟΙ

8/recent/ticker-posts

Σάλτσα σοκολάτας, για κρέπες

Είναι μια κλασική σάλτσα μαύρης σοκολάτας, για κρέπες, αλλά και για όλες τις χρήσεις: πάνω σε φρούτα, σε παγωτό, σε σουδάκια, κλπ
Υλικά
·         150 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα, 65% κακάο
·         1 ποτήρι νερό
·         1 κουτάκι κρέμα γάλακτος
·         1 ποτήρι γάλα
·         50 γραμμάρια ζάχαρη
Εκτέλεση
·         Σπάστε την σοκολάτα μέσα σε μια κατσαρόλα και προσθέστε το νερό, την κρέμα, το γάλα και την ζάχαρη
·         Ζεστάνετε σε χαμηλή φωτιά ώσπου να λιώσει η σοκολάτα, ανακατέψτε
·         Οταν το μείγμα γίνει ομοιογενές, ανεβάστε λίγο τη φωτιά για να πάρει μια πολύ ελαφριά βράση, ανακατεύοντας συνεχώς
·         Αυτό το κάνουμε για να εξατμιστούν τα υγρά και να γίνει παχιά η σάλτσα
·         Αν δεν την χρησιμοποιήσετε αμέσως, βάλτε την σάλτσα σοκολάτας σε μπολ, καλύψτε αμέσως με διαφάνεια για να μην κάνει κρούστα

·         Μπορείτε να την βάλετε όταν κρυώσει στο ψυγείο και να την ξαναζεστάνετε σε μπεν μαρί

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια