29 Νοεμβρίου 2018

8 τρόποι που ο σκύλος σου, σου λέει «Σε αγαπώ»




Καθώς οι επιστήμονες εξερευνούν τις συμπεριφορές και ιδιομορφίες των σκύλων, αποκτούν όλο και περισσότερες πληροφορίες για το τι σκέφτονται και αισθάνονται. Γνωρίζουμε τώρα ότι τα κουτάβια μας, έχουν και εκφράζουν αγάπη για μας, πάνω και πέρα από το ένστικτο ή εξάρτηση.



Έχετε ποτέ αναρωτηθεί αν κάποια απλή μικρή πράξη, που κάνει ο σκύλος σας, έχει ένα βαθύτερο νόημα; Σας δείχνουμε οκτώ απόπειρες που έκανε ο σκύλος σας για να σας εκφράσει την αγάπη του, αλλά δυστυχώς, δεν το προσέξατε. 



1. Σου έφερε το βρώμικο και σαλιωμένο λούτρινο παιχνίδι του.



Πιθανότατα νομίζεις πως όταν ο σκυλάκος σου σου φέρνει το αγαπημένο του παιχνίδι, θέλει να παίξετε, σωστά; Μερικές φορές έτσι είναι, αλλά τις περισσότερες φορές σου δίνει ένα δώρο. Για αυτόν αυτό το βρώμικο και σιχαμερό παιχνίδι είναι σαν να σου χαρίζει iPhone και θέλει να το μοιραστεί μαζί σου. Αυτό και αν είναι αγάπη!









2. Μιμήθηκε το υπερβολικά δραματικό χασμουρητό σας.



Όχι, ο σκύλος σας, δεν σας κοροϊδεύει. Το φαινόμενο του μεταδοτικού χασμουρητού είναι ένα σημάδι της ενσυναίσθησης μεταξύ των ανθρώπων, και μια μελέτη έδειξε ότι και τα σκυλιά μας το κάνουν. Το μιμούμενο χασμουρητό είναι απλώς άλλο ένα σημάδι του πως ο τετράποδος συντρόφους μας είναι σε αρμονία με τις διαθέσεις και τα συναισθήματά μας.








3. Δεν σήκωσε καν το κεφάλι του όταν φύγατε το πρωί για δουλειά



Κάποιοι μπορεί να πιστεύουν ότι ένα στοργικό σκυλί πρέπει να κάνει σαν τρελός όταν φεύγουμε. Στην πραγματικότητα πρόκειται για τα κουτάβια που μένουν ήρεμα, όταν αναχωρούμε, που είναι τα πιο συναισθηματικά. Ανασφαλή σκυλιά μπορεί να κλάψουν, να γαβγίσουν ή χτυπάνε την πόρτα όταν φεύγετε. Τα σκυλιά που παραμένουν ψύχραιμα είναι σίγουρα για το δεσμό που μοιράζεστε και ξέρουν ότι θα επιστρέψετε σύντομα.








4. Συγκλονίζεται από χαρά όταν έρχεστε στο σπίτι



Σε αντίθεση με την ψυχρή, απόμακρη συμπεριφορά κατά την αποχώρηση σας, το κουτάβι σας είναι τόσο τρελό για σας όταν γυρίζετε σπίτι σαν να είναι ακριβώς το καλύτερο πράγμα που του συμβαίνει. Τρέχοντας τριγύρω, προφέροντας σας πολλά φιλιά σημαίνει ότι ο σκύλος σας, σας λατρεύει!











5. Σας κοιτάει επίμονα στα μάτια



Πιθανόν να έχετε ακούσει ότι όταν ένα σκυλί κοιτάζει κατευθείαν στα μάτια σας είναι μια πρόκληση, αλλά όλα εξαρτώνται από τις συνθήκες που περιβάλλουν αυτό το βλέμμα. Αν παίζετε, το αγκαλιάζετε στοργικά ή μιλάτε στο σκύλο σας και συνεχίζει να διατηρεί μια χαλαρή οπτική επαφή, είναι σαν να σας «αγκαλιάζει με τα μάτια του».









6. Σήκωσε το αριστερό φρύδι του, όταν επιστρέψατε από το επαγγελματικό σας ταξίδι



Τα σκυλιά έχουν στην πραγματικότητα πολύ πιο σύνθετες εκφράσεις προσώπου από τον μέσο άνθρωπο. Μια πρόσφατη ιαπωνική μελέτη, έβαλε αγνώστους, αλλά και τους ιδιοκτήτες να χαιρετήσουν διάφορους σκύλους. Όταν τα σκυλιά έβλεπαν τους ιδιοκτήτες τους, αμέσως σήκωναν τα φρύδια τους, ειδικά το αριστερό. Έδειξαν πολύ λιγότερη δραστηριότητα στο πρόσωπο τους βλέποντας τους ξένους.








 7. Έπεσε με εμπιστοσύνη με την πλάτη του στα πόδια σας 



Αν ένας σκύλος ακουμπάει προς σε έναν αγαπημένο του ανθρώπου θα μπορούσε να σημένει ότι είναι νευρικός, ανήσυχος, ή απλά θέλει κάτι από εσάς. Ανεξάρτητα από τον λόγο που το κάνει, εξακολουθεί να δείχνει ότι σας εμπιστεύεται και πιστεύει ότι θα φροντίσετε για ό,τι χρειάζεται. Μερικές φορές, όμως, σημαίνει απλά «Μου αρέσει να είναι κοντά σου, μαμά ή μπαμπά.»








8. Ξάπλωσε να κοιμηθεί διαγώνια στο κρεβάτι σας



Ο σκύλος σας λέει, μέσα από τις πράξεις του (ή την έλλειψη αυτών), ότι από όλα τα μέρη του σπιτιού, θέλει να ξεκουραστεί όσο πιο κοντά σε σας είναι δυνατόν. Αυτό είναι ένα τεράστιο σύμβολο της πίστης, επειδή ο σκύλος σας μένει κοντά στην αγέλη του – ΕΣΑΣ!









 Dogscity.gr

Ετικέτες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το lagka.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες του έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές μας, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Το lagka.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκη με την άποψή μας.

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα