ΤΙΤΛΟΙ

8/recent/ticker-posts

Χριστουγεννιάτικος Κορμός

    Ο πιο νόστιμος Χριστουγεννιάτικος Κορμός με αφράτο παντεσπάνι και αέρινη κρέμα σοκολάτας – βανίλιας. Φτιάξτε αυτή την υπέροχη συνταγή και κλέψτε τις εντυπώσεις!



Συστατικά

Παντεσπάνι:

·         60 γρ. αλεύρι γ.ο.χ

·         35 γρ. κακάο

·         1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

·         1 βανιλίνη

·         4 αυγά

·         140 γρ. ζάχαρη

·         30 ml ηλιέλαιο


Κρέμα:

·         2 κουτιά μόρφατ

·         1 βανιλίνη

·         200 γρ. ζαχαρούχο γάλα

·         2 κ.σ. κακάο


Σιρόπιασμα:

·         φρέσκος χυμός πορτοκάλι 


Μέθοδος Εκτέλεσης

Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και τη βανιλίνη. Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.

Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε με μίξερ χειρός τη ζάχαρη με τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν. Μόλις αφρατέψουν ρίχνουμε λίγο λίγο το μείγμα του αλευριού και μόλις ομογενοποιηθούν προσθέτουμε το ηλιέλαιο συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Τοποθετούμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί 30×40 και απλώνουμε επάνω το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς για περίπου 12′. 

Μόλις βγει από το φούρνο, πασπαλίζουμε με λίγη άχνη, σκεπάζουμε το παντεσπάνι με μια πετσέτα και το αναποδογυρίζουμε.

Αφαιρούμε τη λαδόκολλα και πολύ προσεκτικά τυλίγουμε το ρολό με τη βοήθεια της πετσέτας.

 Αφήνουμε το ρολό τυλιγμένο με την πετσέτα μέχρι να κρυώσει τελείως. Σε ένα μπολ χτυπάμε με μίξερ χειρός τις μόρφατ (σαντιγί), τη βανιλίνη και το ζαχαρούχο γάλα. Ξετυλίγουμε προσεκτικά την πετσέτα και απλώνουμε το παντεσπάνι στον πάγκο. Αλείφουμε με φρέσκο χυμό πορτοκάλι για να το “σιροπιάσουμε”. Προσθέτουμε τη μισή κρέμα και τυλίγουμε προσεκτικά σε ρολό. Στην άλλη μισή κρέμα, προσθέτουμε 2 κ.σ. κακάο και ανακατεύουμε. Καλύπτουμε το ρολό με την κρέμα κακάο και με ένα πιρούνι κάνουμε γραμμές ώστε να μοιάζει με κορμό δέντρου. Γαρνίρουμε με τριμμένη σοκολάτα και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. 


Tην συνταγή την διαβάσαμε εδώ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια