28 Απριλίου 2013

Πεντανόστιμα τσουρέκια από τη «Γιαγιά Πηνιώ»

Υλικά:


  • 10 αυγά

  • 1 κιλό γάλα

  • 3 κιλά αλεύρι

  • 400 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη

  • 3 φακελάκια μαχλέπι

  • 3 φακελάκια  κακουλέ

  • 1 κιλό ζάχαρη

  • 250 γρ. μπυρομαγιά

  • σουσάμι για το πασπάλισμα



Εκτέλεση:
 Διαλύουμε τη μαγιά με το ζεστό νερό, λίγο αλάτι, λίγη ζάχαρη και λίγο αλεύρι (να γίνει ένας χυλός).
Αφού φουσκώσει, έχουμε έτοιμα τα υλικά ζεστά και τα ζυμώνουμε όλα μαζί πολύ καλά. 
Τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι η ζύμη να φουσκώσει. 
Στη συνέχεια, τα πλέκουμε σε πλεξούδες, τα βάζουμε στο ταψί, τα αλε΄΄ιφουμε με κρόκο αυγού, τα πασπαλίζουμε με το σουσάμι και τα ξαναφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν και πάλι.

Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

Προσέχουμε τη ζύμη να μη γίνει σφιχτή.




Από το βιβλίο «H γιαγιά Πηνιώ»  της Όλγας Κοκκίνου - Στασινοπούλου

Αν θέλετε να αποκτήσετε το βιβλίο δείτε εδώ

©tsardaki


Ετικέτες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το lagka.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες του έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές μας, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Το lagka.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκη με την άποψή μας.

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα