Κάντε ''κλικ'' στο εικονίδιο για αναλυτική πρόβλεψη

  • Τίτλοι

    17 Απριλίου 2014

    Δεν μπορείς ή δε θέλεις να κάνεις τσουρέκια; ΜΗΝ ΑΓΧΩΝΕΣΑΙ! Κάνε ''κανελόψωμο''

    Υλικά για τη ζύμη

    • 1 φακελάκι μαγιά        
    • 500 ml ζεστό γάλα      
    • 125 γραμμ. βιτάμ ή βούτυρο ανάλατο, σε θερμοκρασία δωματίου           
    • 1 κιλό αλεύρι      
    • 100 γραμμ. ζάχαρη     
    • 2 μεγάλα αβγά & 1 αβγό χτυπημένο για να αλείψουμε το ψωμί 
    • 2 κ. κ. αλάτι
    • 1 κ. κ. κανέλα
    • Υλικά για τη γέμιση
    • 250 γραμμ. ζάχαρη
    • 2 κουταλιές σούπας κανέλα
    Εκτέλεση

    Στο μπολ του μίξερ ρίχνουμε το γάλα και τη μαγιά και αναμειγνύουμε ελαφρά. 
    Προσθέτουμε το βιτάμ ή το βούτυρο, το αλεύρι, τη ζάχαρη, τα 2 αβγά και το αλάτι. 
    Ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα για περίπου 5 λεπτά, ώσπου να έχουμε μια μαλακή ζύμη. 
    Τέλος προσθέτουμε την κανέλα. Μεταφέρουμε τη ζύμη στον πάγκο και ζυμώνουμε για 3 λεπτά. Αφήνουμε τη ζύμη σε ένα μπολ σκεπασμένη για 1 ώρα, ώσπου να διπλασιαστεί σε όγκο. Μεταφέρουμε και πάλι στον πάγκο, ζυμώνουμε για 3 λεπτά και επιστρέφουμε τη ζύμη στο μπολ για άλλη 1 ώρα.

    Για  τη γέμιση: 

    Στη συνέχεια ζυμώνουμε και πλάθουμε τη ζύμη σε ένα ορθογώνιο. Απλώνουμε τη γέμιση

    από ζάχαρη και κανέλα, αφού τα έχουμε ανακατέψει και λιώσει με 3-4 κουταλιές ζεστό νερό. Αφήνουμε γύρω γύρω ένα κενό περίπου 5 εκ. χωρίς γέμιση, το οποίο αλείφουμε με αβγό και διπλώνουμε τις άκρες προς τα μέσα για να μη μας φύγει η γέμιση κατά τη διάρκεια του ψησίματος. 

    Τυλίγουμε τη ζύμη σε ρολό και τοποθετούμε σε μεταλλικές φόρμες ψωμιού αφού τις λαδώσουμε. Ξανασκεπάζουμε και αφήνουμε να ψηλώσει και να φουσκώσει για 40 λεπτά. 
    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς C. Αλείφουμε το ψωμί μας με αβγό και ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά.


    tsardaki.gr
    • Σχόλια στο Site
    • Σχόλια στο Facebook

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Δεν μπορείς ή δε θέλεις να κάνεις τσουρέκια; ΜΗΝ ΑΓΧΩΝΕΣΑΙ! Κάνε ''κανελόψωμο'' Rating: 5 Reviewed By: tsardaki kastoria
    Scroll to Top