24 Αυγούστου 2014

Σ.Γ. Καλύβα: «Από τον ένδοξο Βράχο του Σουλίου στη Λάγκα. Ένα ταξίδι στο χρόνο»- Bίντεο





Όπως είχαμε γράψει εδώ, κατά τη διάρκεια του καλοκαιρινού μας χορού που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 9 Αυγούστου, παρουσιάσαμε το βιβλίο «Από τον ένδοξο Βράχο του Σουλίου στη Λάγκα. Ένα ταξίδι στο χρόνο», του συγχωριανού μας κ. Σωτήρη Γ. Καλύβα. 



Παίρνοντας  στα χέρια σου το βιβλίο με σκοπό να περιδιαβείς τις αναμνήσεις του συγγραφέα αλλά και όσα κατόρθωσε να συλλέξει από πληροφορίες, δε μπορεί παρά να στέκεσαι γεμάτος σεβασμό μπροστά σε αυτό το πόνημα, νιώθοντας τους Λαγκιώτες της εποχής εκείνης να το διαβάζουν  μαζί σου.





Σε αυτή την καλαίσθητη έκδοση του Συνδέσμου μας, ο συγγραφέας  με μια πολύ ζωντανή, μεστή, σύντομη και γρήγορη αφηγηματική γλώσσα ξυπνά μνήμες στους μεγαλύτερους και διδάσκει στους νεότερους...



Με ζωντάνια στις περιγραφές, με πληροφορίες από πηγές και ντοκουμέντα, με πλούσιο φωτογραφικό υλικό γνωρίζουμε στοιχεία για τον τόπο μας και τους ανθρώπους του.



Από την πορεία της «φάρας» Κουτσονίκα  μέχρι ...πριν από λίγο!



Ο Σωτήρης Καλύβας γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λάγκα όπου και έλαβε τα εγκύκλια μαθήματά του αρχικά και στη συνέχεια στο Άργος Ορεστικό. 

Με την αποφοίτησή του γράφτηκε στην Παιδαγωγική Ακαδημία Φλώρινας.



Το 1953 αποφοίτησε και κατατάχτηκε στον στρατό όπου υπηρέτησε ως Έφεδρος Ανθυπολοχαγός.



Ως δάσκαλος υπηρέτησε σε σχολεία των νομών Καστοριάς, Ημαθίας και Θεσσαλονίκης απ΄ όπου και συνταξιοδοτήθηκε.

Ανέπτυξε αξιόλογες εξωσχολικές δραστηριότητες  για τις οποίες και του απενεμήθησαν τιμητικές διακρίσεις και έπαινοι.



Αξιόλογη επίσης είναι η συνδικαλιστική και κοινωνική του δραστηριότητα, με την συμμετοχή του σε συλλόγους και σωματεία. Για την προσφορά του αυτή, του απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα από τον σύλλογο Αργεστών Θεσσαλονίκης.



Πονήματα, άλλες εργασίες, ανταποκρίσεις και τοπικά ιστορικά θέματα δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα «ΟΡΕΣΤΙΔΑ» του συλλόγου ΟΡΕΣΤΙΣ Άργους Ορεστικού.








O συγγραφέας με τον κ. Τζηκαλάγια, τον πρόεδρο και μέλη του Συνδέσμου


Τα έσοδα από τις πωλήσεις του βιβλίου το οποίο μπορείτε να το αποκτήσετε με μόλις 10€ από τα μέλη του Δ.Σ., διατίθενται στον Σύνδεσμο.



Υπάρχει η δυνατότητα αποστολής οπουδήποτε, με μικρή επιβάρυνση των ταχυδρομικών.




Ετικέτες , , , ,

4 σχόλια:

Τη 17 Σεπτεμβρίου, 2014 , Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

diavasa to vivlio kai stekomai sto oti arketes fores kathgorei tpys lagkiwtes. zhliarhdes, klp toys xarakthrizei.

 
Τη 03 Οκτωβρίου, 2014 , Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

Εξ ιδίων κρίνει τα αλλώτρια

 
Τη 24 Αυγούστου, 2017 , Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

Μεγάλα κορόιδα σας έπιασε. που είναι τώρα ο παππούς; του βγάλατε το βιβλιο στο οποίο κατηγορεί εμμέσως πλην σαφώς τους Λαγγιώτες (εκτός τους συγγενείς του για τους οποίους αναφέρεται στο βιβλίο, λες και άλλοι Λαγγιώτες που προσέφεραν αληθινά στην Λάγγα δεν υπάρχουν) και ούτε ξαναπάτησε στο χωριό. Αυτόν τον κάνατε ήρωα αντί να τον κυνηγήσετε και πραγματικούς ήρωες τους αφήσατε στην αφάνεια.... ο συγκεκριμένος θα έπρεπε να ντρέπεται τόσο όσο το τότε Δ.Σ. που αποκλειστική τους έννοια ήταν μόνο η έκδοση του βιβλίου, το λέει άλλωστε, ευχαριστεί και ''αυτός'' τον ανηψιό του κλπ.

 
Τη 26 Αυγούστου, 2017 , Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

kapoio lathos kanete orismenoi. oi perissoteroi lagkiotes kseroume oti to vivlio den aksizei tin dimosiotita pou tou dothike tote apo to tote sumvoulio. kai kseroume pos kai giati ekdothike. ena apo ta megalitera lathoi tou sulogou.

 

Δημοσίευση σχολίου

Το lagka.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες του έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές μας, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Το lagka.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκη με την άποψή μας.

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα