Η 25η Μαρτίου έχει συνδυαστεί γαστρονομικά με τον μπακαλιάρο με σκορδαλιά.
Σκορδαλιά με πατάτα
Υλικά:
1 κιλό πατάτες βρασμένες
8-10 σκελίδες σκόρδο
1 1/3 φλ.τσ. ε.π. ελαιόλαδο
1 1/2 λεμόνι, το χυμό
1 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος (προαιρετικά)
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις περνάμε ακόμα ζεστές από τη μηχανή του
πουρέ.
Καθαρίζουμε τα σκόρδα και αφαιρούμε από κάθε σκελίδα το πράσινο
φύτρο, για να γίνει πιο εύπεπτη. Λιώνουμε το σκόρδο κοπανίζοντας σε
γουδί ή με το ειδικό εργαλείο.
Προσθέτουμε στο γουδί την πατάτα, το
μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι και δουλεύουμε το μείγμα προσθέτοντας σιγά
σιγά το ελαιόλαδο και το λεμόνι, μέχρι ν' αποκτήσει την υφή που θέλουμε.
Διαφορετικά, βάζουμε την λιωμένη πατάτα, το μαϊντανό και το σκόρδο,
αλάτι και πιπέρι στο μπλέντερ και χτυπάμε τη σκορδαλιά, προσθέτοντας
λίγο λίγο το λάδι και όταν αρχίσει να γίνεται αλοιφή, ρίχνουμε όσο
λεμόνι θέλουμε. Τέλος, δοκιμάζουμε αν χρειάζεται επιπλέον αλάτι.
Σκορδαλιά με ψωμί
Ψηφίστε για να δείτε τις προτιμήσεις και άλλων....
0 Σχόλια
Το lagka.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες του έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές μας, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Το lagka.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκη με την άποψή μας.