25 Ιανουαρίου 2018

Σάλτσα σοκολάτας, για κρέπες





Είναι μια
κλασική σάλτσα μαύρης σοκολάτας, για κρέπες, αλλά και για όλες τις χρήσεις:
πάνω σε φρούτα, σε παγωτό, σε σουδάκια, κλπ


Υλικά


·        
150 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα, 65% κακάο


·        
1 ποτήρι νερό


·        
1 κουτάκι κρέμα γάλακτος


·        
1 ποτήρι γάλα


·        
50 γραμμάρια ζάχαρη


Εκτέλεση


·        
Σπάστε την σοκολάτα μέσα σε μια κατσαρόλα
και προσθέστε το νερό, την κρέμα, το γάλα και την ζάχαρη


·        
Ζεστάνετε σε χαμηλή φωτιά ώσπου να λιώσει
η σοκολάτα, ανακατέψτε


·        
Οταν το μείγμα γίνει ομοιογενές, ανεβάστε
λίγο τη φωτιά για να πάρει μια πολύ ελαφριά βράση, ανακατεύοντας συνεχώς


·        
Αυτό το κάνουμε για να εξατμιστούν τα υγρά
και να γίνει παχιά η σάλτσα


·        
Αν δεν την χρησιμοποιήσετε αμέσως, βάλτε
την σάλτσα σοκολάτας σε μπολ, καλύψτε αμέσως με διαφάνεια για να μην κάνει
κρούστα




·        
Μπορείτε να την βάλετε όταν κρυώσει στο
ψυγείο και να την ξαναζεστάνετε σε μπεν μαρί


Ετικέτες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το lagka.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες του έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές μας, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Το lagka.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκη με την άποψή μας.

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα