26 Νοεμβρίου 2018

Παστουρμαδόπιτα - Πίτα Καισάρειας






    Υλικά




  • 1 πακέτο φύλλο για πίτες



  • 20 φέτες παστουρμά (αφαιρείτε το τσιμένι)



  • 600γρ. κασέρι, σε λεπτές φέτες



  • 2 ντομάτες ώριμες μέτριες, σε λεπτές φέτες



  • 4 κουτ. σούπας βούτυρο λιωμένο



  • 1 κρόκο αβγού ανακατεμένο με 1 κουτ. σούπας νερό



  • μαύρο σουσάμι για πασπάλισμα (προαιρετικό)








  1. Απλώνετε τα μισά φύλλα σε λαδωμένο ταψί αλείφοντάς τα ενδιάμεσα με βούτυρο. Στρώνετε το μισό κασέρι πάνω από τα φύλλα και κατόπιν τον παστουρμά, τις ντομάτες και στο τέλος το υπόλοιπο κασέρι.

  2. Σκεπάζετε με τα υπόλοιπα φύλλα αλείφοντάς τα ενδιάμεσα με βούτυρο. Διπλώνετε τις άκρες προς τα κάτω και αλείφετε την επιφάνεια με το κρόκο αβγού.

  3. Πασπαλίζετε την επιφάνεια με μαύρο σουσάμι και ψήνετε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 35 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

  4. Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος, Food Styling: Elena Jeffrey



Ετικέτες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το lagka.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες του έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές μας, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Το lagka.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκη με την άποψή μας.

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα