17 Νοεμβρίου 2022

Νηστίσιμο τζατζίκι; ΝΑΙ!

Μια γεύση πολύ ευχάριστη και οικεία για το
ελληνικό τραπέζι είναι το γνωστό
τζατζίκι που πολλοί αρέσκονται να το αποκαλούν
γιαουρτοσκόρδιον”. 


Τις ημέρες της νηστείας όμως είναι γνωστό ότι το γιαούρτι
ως γαλακτοκομικό προϊόν δεν καταλύεται.



  

Λάγκα



Η
λύση είναι απλή:
 

Παρασκευάζουμε το δικό μας νηστίσιμο τζατζίκι το οποίο αν το
δοκιμάσει κανείς με κλειστά μάτια θα χάσει το στοίχημα ότι δεν είναι κανονικό
τζατζίκι!



Υλικά:

  • Ανοιχτόχρωμο ταχίνι (3 μεγάλες κουταλιές της σούπας)

  • Ξύδι (1 κουταλιά της σούπας)

  • Λεμόνι στιμμένο (2 κουταλιές της σούπας)

  • 2 σκελίδες σκόρδο

  • 1 αγγούρι

  • λίγο Άνηθο

  • λίγο Αλάτι




Εκτέλεση:

  • Χτυπάμε στο μπλέντερ το ταχίνι, το ξύδι, το χυμό του λεμονιού, το άνηθο, το
    σκόρδο, το αλάτι και 2-3 κουταλιές νερό προσέχοντας να μη γίνει ο χυλός πολύ
    αραιός αλλά να είναι παχύρευστος.

  • Εάν μας ξέφυγε λίγο το νερό προσθέτουμε ταχίνι.

  • Τρίβουμε στο ρεντέ (στραγγιστήρι) το αγγούρι με τη φλούδα του.

  • Ανακατεύουμε σε ένα μπωλ το χυλό με το αγγούρι καλά.



Το τζατζίκι μας είναι έτοιμο!



Συνταγή του π.Παλαμά (Κυριλλίδη), Ηγούμενου
της Ιεράς Μονής Καλλίπετρας στη Βέροια

Ετικέτες , ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το lagka.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες του έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές μας, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Το lagka.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκη με την άποψή μας.

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα