Η διάσημη ουγγρική σπεσιαλιτέ είναι από τις πιο νόστιμες συνταγές για μοσχαράκι και ένα πιάτο ιδανικό για τα κυριακάτικα τραπέζια.
Υλικά
- 1.200γρ. μοσχαρίσιο κιλότο ή σπάλα
- 50γρ. μαργαρίνη
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 3 κρεμμύδια μεγάλα, ψιλοκομμένα
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 400γρ. ντομάτες από κονσέρβα ψιλοκομμένες ή 2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
- 2 πιπεριές πράσινες, σε τετραγωνάκια
- 2 πιπεριές κόκκινες, σε τετραγωνάκια
- 2 φλιτζάνια πατάτες, σε μικρούς κύβους
- 3 ντομάτες φρέσκες, σε μικρούς κύβους
- 2 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά
- μαντζουράνα
- αλεύρι
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Βήμα 1
Κόβετε το κρέας σε μικρούς κύβους, σε μέγεθος καρυδιού. Μπορείτε να ζητήσετε και από το χασάπη να το κάνει αντί για εσάς.
Βήμα 2
Σε ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο με τη μαργαρίνη και σοτάρετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο μέχρι να γίνουν διάφανα. Προσθέτετε το κρέας ελαφρά αλευρωμένο, πασπαλίζετε με την πάπρικα και σοτάρετε μέχρι να ροδίσει το κρέας.
Βήμα 3
Κατόπιν ρίχνετε τις ψιλοκομμένες ντομάτες ή τον πελτέ αραιωμένο σε λίγο ζεστό νερό και τη μαντζουράνα. Σιγοβράζετε το φαγητό με σκεπασμένη την κατσαρόλα για περίπου 1 ώρα.
Βήμα 4
Προσθέτετε τις πατάτες και τις πιπεριές, αλατοπιπερώνετε το φαγητό και συνεχίζετε το βράσιμο μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να χυλώσει η σάλτσα του φαγητού. Τέλος, ρίχνετε τα κυβάκια της φρέσκιας ντομάτας και βράζετε για 5 λεπτά ακόμη.
Βήμα 5
Σερβίρετε το φαγητό πολύ ζεστό, πασπαλισμένο αν θέλετε με λίγη ακόμη πάπρικα.
Την συνταγή τη διαβάσαμε εδώ
Φωτογραφία: Κων/νος Καφίρης - Food styling: Elena Jeffrey
0 Σχόλια
Το lagka.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες του έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές μας, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Το lagka.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκη με την άποψή μας.