27 Μαρτίου 2021

Σουπιές με σπανάκι

 


ΥΛΙΚΑ:



  • 1 κιλό σουπιές φρέσκες ή κατεψυγμένες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 6 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 5 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 δεματάκι άνιθο ψιλοκομμένο
  • 1 κιλό σπανάκι φρέσκο
  • 1 κούπα χυμό ντομάτας
  • ½ κούπα κρασί λευκό
  • αλάτι, πιπέρι



















ΕΚΤΕΛΕΣΗ:



Πλένουμε το σπανάκι καλά, το ζεματάμε 5' σε νερό που βράζει
και το στραγγίζουμε.

 Οι σουπιές πρέπει να είναι καθαρισμένες πολύ καλά. 

Τις
ξεπλένουμε με άφθονο νερό και τις βράζουμε με λίγο νερό να μαλακώσουν. Τις
κατεβάζουμε από τη φωτιά, χύνουμε το νερό και τις κόβουμε σε κομμάτια. Τις
αφήνουμε σε τρυπητό να στραγγίσουν. 

Αχνίζουμε το κρεμμύδι και τα κρεμμυδάκια με
λίγο νεράκι σε κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά, μέχρι να εξατμιστεί το υγρό. 

Προσθέτουμε το λάδι και σοτάρουμε ελαφρά τα κρεμμύδια. 

Προσθέτουμε τις σουπιές
και ανακατέβουμε. Σβήνουμε με το κρασί. 

Περιμένουμε 2' με 3' να εξατμιστεί το
οινόπνευμα και ρίχνουμε το χυμό ντομάτας αλάτι πιπέρι και ανακατεύουμε.

 Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε το φαγητό 10'. Βάζουμε το σπανάκι στη κατσαρόλα με
τις σουπιές, προσθέτουμε τον άνιθο, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε το φαγητό,
ώσπου να μαλακώσουν τα υλικά και να πήξει η σάλτσα 20' περίπου. 

Κατεβάζουμε από
τη φωτιά και πασπαλίζουμε με λίγο φρεσκοκομμένο πιπέρι.

Ετικέτες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το lagka.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες του έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές μας, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Το lagka.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκη με την άποψή μας.

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα