06 Απριλίου 2021

Σιμιγδαλένιος χαλβάς με άρωμα πορτοκάλι

 Μία
νόστιμη και νηστίσιμη συνταγή


Υλικά:



  • 1 φλιτζάνι σιμιγδάλι χονδρό
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι (σουρωμένο)
  • 1 ποτήρι νερό
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • Κανέλλα για πασπάλισμα















 



Εκτέλεση:



Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το
σιμιγδάλι ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα συνεχώς, μέχρι να γίνει ελαφρώς
πιο σκούρο.



 



Εν τω μεταξύ έχουμε βράσει σε μια άλλη κατσαρόλα για 7 λεπτά
το νερό, τη ζάχαρη και το χυμό και το ξύσμα από το πορτοκάλι.



 



Ρίχνουμε το σιρόπι στην κατσαρόλα με το σιμιγδάλι και
ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.



 



Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το χαλβά στην κατσαρόλα
μέχρι να κρυώσει.



 



Γεμίζουμε μια φόρμα ή μικρά φορμάκια και τα βάζουμε στο
ψυγείο.



 



Όταν έχει παγώσει καλά ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με αρκετή
κανέλλα.

Ετικέτες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το lagka.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες του έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές μας, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Το lagka.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκη με την άποψή μας.

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα