06 Ιουλίου 2013

Βασιλική Μανιταρόπιτα




Υλικά:







1 σφολιάτα γαλλική




1 κονσέρβα μανιτάρια 500γρ κομμένα


200 γρ. ζαμπόν


200 γρ. μπέικον


1 κρέμα γάλακτος 500 γρ.


1 κρεμμύδι μέτριο


μαϊντανό


μοσχοκάρυδο


αλάτι , πιπέρι


4 Αβγά


λίγο λάδι



Εκτέλεση:



Σοτάρουμε το κρεμμύδι με λίγο λάδι, ρίχνουμε τα μανιτάρια αφού τα έχουμε ξεπλύνει από το συντηρητικό του κουτιού

Τα αφήνουμε 10 λεπτά να βράσουν για να φύγει το πολύ νερό που έχουν.

Κόβουμε το ζαμπόν και το μπέικον σε τετράγωνα (το μπέικον κόβεται πιο εύκολα με ψαλίδι)

Τα ρίχνουμε στα μανιτάρια.

Ρίχνουμε το μαιντανό ψιλοκομμένο, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο.

Τα αφήνουμε 10 λεπτά να βράσουν όλα μαζί και κατεβάζουμε από την φωτιά το μείγμα να κρυώσει.

Χτυπάμε τα 2 αβγά, ρίχνουμε σε αυτά την κρέμα γάλακτος ανακατέυουμε και το ρίχνουμε στο μείγμα, αφού έχει κρυώσει.

Τοποθετούμε το ένα φύλλο από την σφολιάτα σε ένα ταψί ή πυρέξ βουτυρωμένο, ρίχνουμε το μείγμα και τοποθετούμε από πάνω το άλλο φύλλο σφολιάτας.

Χτυπάμε ελαφρά το άλλο αβγό και το αλοίφουμε στο επάνω φύλλο σφολιάτας.

Ψήνουμε στους 200 βαθμούς (μέτριο φούρνο)



greekcook

tsardaki

Ετικέτες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το lagka.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες του έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές μας, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Το lagka.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκη με την άποψή μας.

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα