Κάντε ''κλικ'' στο εικονίδιο για αναλυτική πρόβλεψη

  • Τίτλοι

    19 Δεκεμβρίου 2014

    Κουραμπιέδες Λαμίας με άχνη ζάχαρη και τριμμένο αμύγδαλο

    λάγκα
    Μια τέλεια, παραδοσιακή συνταγή για να φτιάξετε κουραμπιέδες Λαμίας με άχνη ζάχαρη και τριμμένο αμύγδαλο που φημίζονται για τη νοστιμιά τους. 

    Η συνταγή αυτή είναι σπιτική και όχι κάποιου ζαχαροπλαστείου και με εγγυημένο αποτέλεσμα. Γίνονται εύκολα και πετυχαίνουν κάθε φορά. Δοκιμάστε τους και σίγουρα θα εντυπωσιάσετε στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι! Καλή επιτυχία!

    Yλικά:

    • 1 κιλό αλεύρι
    • 300 γρ. φρέσκο βούτυρο
    • 1 κούπα αμύγδαλα καβουρδισμένα
    • 2 κρόκοι αυγού
    • 2 βανίλιες
    • 1,5 κούπα ζάχαρη άχνη
    • 1 κουτ.γλ. γαρύφαλλο
    • 1 κουτ.γλ. μπέικιν πάουντερ
    • Λίγο ανθόνερο
    • 1 σφηνάκι κονιάκ

    Eκτέλεση:


    Σε ένα μίξερ χτυπάμε το βούτυρο για 10-15 λεπτά


    Προσθέτουμε μισή κούπα άχνη και χτυπάμε για ακόμα 5 λεπτά


    Προσθέτουμε τους κρόκους, το κονιάκ, τη βανίλια και το γαρύφαλλο


    Χτυπάμε για περίπου 20 λεπτά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα


    Προσθέτουμε τα αμύγδαλα καβουρδισμένα


    Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι όσο πάρει για να έχουμε μια μαλακή και αφράτη ζύμη


    Πλάθουμε κουραμπιέδες και ψήνουμε για 20 λεπτά στους 190 βαθμούς


    Αλείφουμε με ανθότερο και πασπαλίζουμε με άχνη


    Οι κουραμπιέδες Λαμίας με άχνη ζάχαρη και τριμμένο αμύγδαλο είναι έτοιμοι



    Tips

    Ψήνουμε τα αμύγδαλα στους 180 μέχρι να ροδίσουν!
    Το ανθόνερο είναι προαιρετικό

    nostimada.gr
    • Σχόλια στο Site
    • Σχόλια στο Facebook

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Κουραμπιέδες Λαμίας με άχνη ζάχαρη και τριμμένο αμύγδαλο Rating: 5 Reviewed By: ΛΑΓΚΑ Καστοριάς Σύνδεσμος Λαγκιωτών
    Scroll to Top