Λικέρ Φράουλας - Λάγκα ®

Breaking

Post Top Ad

25 Μαΐου 2015

Λικέρ Φράουλας

lagka, λάγκα
Καλησπέρα φίλοι μου. Εποχή της φράουλας- της καλύτερης, της πιο αρωματικής, νόστιμης και ζουμερής. Της περιοχής μας. Όσες δε μπορούμε να φάμε, μπορούμε να τις κάνουμε λικέρ. 

Πανεύκολο είναι, και όλο το χρόνο θα έχουμε μια γλυκιά καλοκαιρινή ανάμνηση στον ουρανίσκο μας.Δε χρειάζεται καν να προσθέσουμε συμπληρωματικά αρωματικά βότανα ή μπαχαρικά. Μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε για να αρωματίσουμε σιρόπια για τούρτες και τόσα άλλα. 
Ας δούμε όμως πως γίνεται:


Υλικά:
  • 1 κιλό φράουλες 
  • 1 λίτρο κονιάκ 3 αστέρων
  • 1 κιλό ζάχαρη
Οδηγίες:

Αυτά είναι όλα κι όλα τα υλικά μας.

Σε μια γυάλα που να χωράει τουλάχιστον 3 λίτρα όγκου, προσθέτουμε όλα τα υλικά μαζί. Κλείνουμε αεροστεγώς.

αφήνουμε σε μέρος που να το "βλέπει" ο ήλιος όσο περισσότερο γίνεται για 40 ημέρες. Ανακινούμε τις πρώτες ημέρες κάπου- κάπου ώσπου να λιώσει η ζάχαρη.

Όταν περάσουν οι 40 μέρες στραγγίζουμε το λικέρ μας και το διατηρούμε σε γυάλινα μπουκάλια.

ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ! ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ!

http://masasoura.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad