25 Μαΐου 2015

Λικέρ Φράουλας



lagka, λάγκα


Καλησπέρα φίλοι μου. Εποχή της φράουλας- της καλύτερης, της πιο αρωματικής, νόστιμης και ζουμερής. Της περιοχής μας. Όσες δε μπορούμε να φάμε, μπορούμε να τις κάνουμε λικέρ. 





Πανεύκολο είναι, και όλο το χρόνο θα έχουμε μια γλυκιά καλοκαιρινή ανάμνηση στον ουρανίσκο μας.Δε χρειάζεται καν να προσθέσουμε συμπληρωματικά αρωματικά βότανα ή μπαχαρικά. Μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε για να αρωματίσουμε σιρόπια για τούρτες και τόσα άλλα. 


Ας δούμε όμως πως γίνεται:








Υλικά:



  • 1 κιλό φράουλες 

  • 1 λίτρο κονιάκ 3 αστέρων

  • 1 κιλό ζάχαρη




Οδηγίες:





Αυτά είναι όλα κι όλα τα υλικά μας.




Σε μια γυάλα που να χωράει τουλάχιστον 3 λίτρα όγκου, προσθέτουμε όλα τα υλικά μαζί. Κλείνουμε αεροστεγώς.




αφήνουμε σε μέρος που να το "βλέπει" ο ήλιος όσο περισσότερο γίνεται για 40 ημέρες. Ανακινούμε τις πρώτες ημέρες κάπου- κάπου ώσπου να λιώσει η ζάχαρη.




Όταν περάσουν οι 40 μέρες στραγγίζουμε το λικέρ μας και το διατηρούμε σε γυάλινα μπουκάλια.







ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ! ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ!





http://masasoura.blogspot.gr/


Ετικέτες ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το lagka.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες του έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές μας, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Το lagka.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκη με την άποψή μας.

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα