23 Μαρτίου 2016

Τι σκορδαλιά προτιμάτε; Με πατάτα, με ψωμί ή με καρύδια; Συνταγές










  Η 25η Μαρτίου έχει συνδυαστεί γαστρονομικά με τον μπακαλιάρο με σκορδαλιά.






Λάγκα




Σε κάθε Ελληνικό σπίτι την Παρασκευή θα στρωθεί τραπέζι με τα εδέσματα αυτά


Εμείς σας παρουσιάζουμε τρεις συνταγές για σκορδαλιά, με πατάτα, ψωμί και καρύδια για να επιλέξετε ποιά από αυτές θα απολαύσετε.





Σκορδαλιά με πατάτα





Υλικά:



1 κιλό πατάτες βρασμένες

8-10 σκελίδες σκόρδο

1 1/3 φλ.τσ. ε.π. ελαιόλαδο

1 1/2 λεμόνι, το χυμό

1 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος (προαιρετικά)

αλάτι, πιπέρι






Εκτέλεση:

Λάγκα
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις περνάμε ακόμα ζεστές από τη μηχανή του
πουρέ.

Καθαρίζουμε τα σκόρδα και αφαιρούμε από κάθε σκελίδα το πράσινο
φύτρο, για να γίνει πιο εύπεπτη. Λιώνουμε το σκόρδο κοπανίζοντας σε
γουδί ή με το ειδικό εργαλείο.



Προσθέτουμε στο γουδί την πατάτα, το
μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι και δουλεύουμε το μείγμα προσθέτοντας σιγά
σιγά το ελαιόλαδο και το λεμόνι, μέχρι ν' αποκτήσει την υφή που θέλουμε.

Διαφορετικά, βάζουμε την λιωμένη πατάτα, το μαϊντανό και το σκόρδο,
αλάτι και πιπέρι στο μπλέντερ και χτυπάμε τη σκορδαλιά, προσθέτοντας
λίγο λίγο το λάδι και όταν αρχίσει να γίνεται αλοιφή, ρίχνουμε όσο
λεμόνι θέλουμε. Τέλος, δοκιμάζουμε αν χρειάζεται επιπλέον αλάτι.







Σκορδαλιά με ψωμί




Υλικά:


5-6 φέτες μπαγιάτικο ψωμί


6-8  σκελίδες σκόρδο


1/2 φλ. τσαγιού λάδι


3 κουταλιές της σούπας ξύδι




1/2 κ. γλ. αλάτι





Εκτέλεση:





ΛάγκαΣε ένα μπόλ με νερό βάζουμε το ψωμί να μουλιάσει καλά αφαιρούμε  την κόρα και στίβουμε
το

ψωμί, να φύγουν τα νερά.

 Βάζουμε στο multi το ψωμί, το
σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, το ξύδι και χτυπάμε καλά,
να λυώσουν.



Προσθέτουμε λίγο λίγο το λάδι 
χτυπώντας συνέχεια.



Προσθέτετε υλικά ανάλογα πόσο πικάντικη την θέλετε.
Μια δοκιμή καθώς την φτιάχνετε, θα εξασφαλίσει το αποτέλεσμα. Είναι
έτοιμη όταν έχει γίνει λεία.



Σκορδαλιά με καρύδια








Υλικά:





4-6 σκελίδες σκόρδο

½ φλ. χοντροκομμένα καρύδια

3 φλ. μπαγιάτικα  ψωμί, χωρίς την κόρα

1 φλ.  ελαιόλαδο

2-4 κ.σ ξίδι

αλάτι














Εκτέλεση:






    Λάγκα

  • Μουσκεύουμε το ψωμί σε ένα μπόλ με νερό για 10 λεπτά.


  • Στίβουμε το ψωμί και το θρυμματίζουμε με τα χέρια μας.



1. Σε ένα γουδί η πολυμίξερ χτυπάμε το αλάτι,το σκόρδο και τα καρύδια πολύ καλά μέχρι να λιώσουν όλα τα υλικά.


2 Προσθέτουμε το ψωμί, το λάδι και το ξίδι και ξανα χτυπάμε μέχρι η σκορδαλιά μας να αποκτήσει κρεμώδη υφή.


Την δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αναλόγως έξτρα λάδι, ξίδι, αλάτι ακόμα και λίγο νερό αν μας φαίνεται παχύρευστη.

                                                                                                








Ψηφίστε για να δείτε τις προτιμήσεις και άλλων....

Ετικέτες ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το lagka.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες του έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές μας, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Το lagka.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκη με την άποψή μας.

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα