10 Απριλίου 2017

Αγιορείτικη συνταγή: Σιμιγδαλόπιτα αλάδωτη



Μία συνταγή που
πρέπει να δοκιμάσετε…










 Υλικά:


½
φλιτζάνι ταχίνι

¾ φλιτζανιού νερό


¼ φλιτζανιού χυμό λεμονιού

2 φλιτζάνια ζάχαρη

1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού

1 φλιτζάνι νερό

1 κουταλάκι κανέλα

½ κουταλάκι γαρύφαλλο

3 ½ φλιτζάνια σιμιγδάλι χοντρό

1 φλιτζάνι ασπρισμένα αμύγδαλα


Για το σιρόπι

3 φλιτζάνια ζάχαρη

2 ½ φλιτζάνια νερό

1 κουταλιά χυμό λεμονιού 2 ξύλα κανέλλας







Εκτέλεση:




Χτυπάμε καλά το ταχίνι και τα ¾
φλιτζανιού νερό με τον χυμό λεμονιού ώσπου να ασπρίσει.

Προσθέτουμε διαδοχικά τη ζάχαρη, τον χυμό πορτοκαλιού, το νερό, την κανέλλα, το
γαρύφαλλο και το σιμιγδάλι δουλεύοντας το μίγμα.

Το αδειάζουμε σε ταψί 40Χ35 εκ. και σκεπάζουμε με τα αμύγδαλα όλη την
επιφάνεια.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου. Εν τω μεταξύ, έχουμε ετοιμάσει
το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά ως που να δέσει.

Μόλις βγάλουμε τη σιμιγδαλόπιτα από τον φούρνο, την περιχύνουμε αμέσως με το
κρύο σιρόπι. 




Πηγή


Ετικέτες ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το lagka.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες του έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές μας, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Το lagka.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκη με την άποψή μας.

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα